Vaig anar a la classe de la Mireia Carbó del mes de febrer i va fer uns bunyols de cigrons, que ens va dir que eren molt semblants als bunyols de vent, a mi això de posar-hi cigrons no em va convèncer gaire així que per començar he decidit fer els de tota la vida, i crec que m'han quedat prou bé!!:
Ingredients (uns 35 bunyols):
- 125 ml de llet
- 75 gr. de farina
- 60 gr. de mantega
- 3 ous
- sucre
- oli de girasol
Preparació:
- En un cassó posem a escalfar la llet i la mantega, remenem bé perqué es barregin.
- Quan comenci a bullir hi afegim la farina tota de cop i remenem fins que es desenganxi de les parets del cassó.
- Fora del foc, i sense parar de remenar, hi afegim els ous, d'un en un.
- Un cop tenim la massa la posem dins una màniga pastissera.
- Ens mullem els dits amb oli (d'aquesta manera no se'ns enganxaran a les mans), ens posem una petita quantitat de massa a la mà i la tirem a l'oli de fregir.
- Els bunyols es donaran la volta ells sols, quan estiguin dauradets els traiem del foc sobre paper absorbent.
- Abans de que es refredin del tot els arrebossem amb sucre.
Són un vici!!!
A mi em van encantar i sí que realment són un vici. A més, no cal esperar a que sigui Quaresma, els pots fer tot l'any!!
ResponEliminaUn petonàs!!